Online Hikes

Waarom in Nederland hiken als je met Google Streetview de hele wereld over kan?! Dat is precies wat we gaan doen tijdens deze opkomst. We hebben voor jullie vijf hikes verzameld die in Google Streetview kunnen worden gelopen.

We raden het aan de opkomst op een computer/laptop te doen i.p.v. met een telefoon!

Hoe werkt het?

Onder dit blokje staan vijf hikes die je kan lopen: Rusland, Taiwan, Australië, Groenland en Polen. Bij elke hike staat een startlink, als je daar op klikt kom je terecht op de startlokatie van de hike in Google Maps Streetview. Ook staat er bij elke hike een routeboekje (pdf). Dit routeboekje kun je downloaden waarmee je de hike in Streetview kan gaan lopen.

Als je aan het eind van een route bent gekomen maak je een screenshot (of foto) van de plek waar je volgens het routeboekje een foto van moet maken als bewijsmateriaal. Heb een hike gelopen? Stuur de foto’s dan op naar pkscouts.hike@gmail.com, of stuur ze naar Jan via WhatsApp (het nummer is te vinden in de scouts-appgroep).

Elke hike heeft daarnaast nog een opdracht die je tijdens het lopen kunt doen. Als je deze opdrachten allemaal doet komt er een code van 7 cijfers uit, op volgorde van de hikes. Hiermee kun je uiteindelijk in het logboek terecht om daar een bericht achter te laten! Klik hier voor het logboek.

Tips voor online hiken

  • Je kan op de computer makkelijk een printscreen maken door op het toetsenbord recehtsboven de toets ‘PrintScreen’ in te drukken. Vervolgens kun je in Paint het printscreen kopiëren met ‘Ctrl+V’ en daarna opslaan.
  • Als je fout loopt kan het moeilijk zijn de weg weer terug te vinden. Als je niet zeker weet of je goed gaat lopen kun je je voortgang ‘opslaan’. Dit doe je door de link van de pagina te kopiëren en in een nieuw tabblad te openen. Als je verkeerd bent gelopen kun je naar dat nieuwe tabblad en ben je weer terug op het punt waar je wist dat je nog goed zat.
  • Meer hulp nodig? Stuur Jan een berichtje!

Hike 1 – Rusland

De eerste hike die te lopen is is niet bepaald om de hoek, de hike is namelijk in de grootste stad van Rusland: Moskou!

Deze stad is erg groot, Moskou heeft namelijk meer dan 12,5 miljoen inwoners! De stad staat bekend om zijn uitgebreide metro stations, deze zien er namelijk uit als echte paleizen! Ze spreken er Russisch en hebben ook een ander alfabet wat betekent dat ze alle letters anders schrijven. Over de hele wereld spreken en schrijven meer dan 250 miljoen mensen deze taal. Dat is meer dan alle inwoners van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje bij elkaar! De hike zal je door een deel van de stad heen leiden maar er is nog veel meer te zien. Laat je verbazen door alle kleurige gebouwen die in Moskou staan.

Startlocatie
Routeboekje

Opdracht: Tel het aantal zebrapaden waar je overheen gaat.

Hike 2 – Taiwan

Na de stad zoeken we de natuur op! Waar kan dat beter dan in Taiwan!

De natuur in Taiwan is prachtig, het staat bekend om de verschillende nationale parken, dit zijn grote natuurgebieden die beschermd zijn. De volgende hike zal beginnen op een mooie bergweg waar bijna niemand te zien is. Wat je niet zou verwachten, er wonen namelijk 23 miljoen mensen op het eiland!
De hike begint over een lange bergweg, je moet dus een flink stuk hiken voor je bij de bewoonde wereld terecht komt. De zijpaden zijn hier misschien moeilijk te vinden, maar de rode poort die na een tijdje tegenkomt is een mooi controlepunt.

Startlocatie
Routeboekje
Opdracht: Tel het aantal mensen dat je tegenkomt.

Hike 3 – Australië

Wil je een echte uitdaging? Probeer dan deze hike! In Sydney moet je de weg vinden met behulp van een strippenkaart.

Iedereen heeft wel eens een foto gezien van het Sydney Opera House; de theater zaal van de wereld wordt het wel eens genoemd. Maar heb je ooit de stad zelf gezien? Loop met de volgende hike door de stad heen en laat je verbazen hoeveel gelijkenissen en verschillen er tussen Nederland en Sydney zijn!

Startlocatie
Routeboekje
Opdracht: Tel het aantal rode auto’s dat langs je heen komt (dus niet de auto’s meetellen die aan het eind van de straat te zien zijn)

Hike 4 – Groenland

Die temperatuur in Australië was toch wel erg warm, en al die vliegen en muggen in Taiwan! Pfft, laten we nu maar een hike doen op een koelere plek. De volgende hike is in Groenland!

Dit plaatsje, Nuuk, is de hoofdstad van Groenland, en anders dan de naam van het land doet vermoeden is het hier erg koud! In dit land ligt namelijk de Noordpool, het is het land van de ijsberen. Nuuk is de grootste stad op het eiland, er wonen zo’n 14 duizend mensen. En dat voor de hoofdstad! Lekker rustig. Wist je dat de naam Nuuk goede hoop betekent? Ga met deze hike op pad door deze kleurige stad! Geniet van het uitzicht over de oceaan en het kale land, in de winter ligt hier natuurlijk een dikke laag sneeuw over heen. 

Startlocatie
Routeboekje
Opdracht: Tel het aantal bussen dat je tegenkomt.

Hike 5 – Polen

De Europese Jamboree wordt dit jaar gehouden bij Gdansk, een stad in Polen. Dit wordt pas de 3e Europese Jamboree! In deze hike ga je op pad in Gdansk.

Na de laatste European Jamboree in 2005 in het Verenigd Koninkrijk keert de EJ terug om jonge mensen uit heel Europa en de wereld in Gdansk te verzamelen. Om samen avonturen te beleven, de internationale gemeenschap te versterken en jonge mensen de kans te bieden elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. De jamboree vindt van 27 juli tot 7 augustus. Hopen dat het door kan gaan!

Startlocatie
Routeboekje
Opdracht: Hoeveel masten telt het schip waar de hike eindigt?