Volgende week

Insignes!

Omdat er geen fysieke opkomsten kunnen plaatsvinden willen we jullie de kans geven een insigne te halen. Het is de bedoeling dat je één van de drie insignes uitkiest. Per insigne horen in totaal vier opdrachten. Twee hiervan komen zaterdag de 9e online, de andere twee zaterdag de 16e.

Beide zaterdagen zullen van 14:15 tot 16:45 online beschikbaar zijn voor vragen. Dit doen we via Discord. Je kan niet alleen vragen stellen, maar ook gezellig bijkletsen met ons of de andere welpen!

Discord handleiding

Om het insigne te halen stuur je het resultaat van je opdrachten naar de staf die bij jouw insigne hoort. Dit mag per mail of appje, maar ook via Discord!

Insigne Show: Ida en Jerre

Het insigne “Show” valt onder het activiteitengebied Expressie. Welpen laten zien dat ze kunnen dansen, improviseren, toneel spelen en bijbehorende attributen kunnen knutselen.

Mowgli en Shanti zijn samen bij de Guha-grotten. Ze zijn erg vrolijk vandaag. Shanti heeft een idee: “Zullen we vanavond een feestje houden? Een feestje met de hele jungle?” Mowgli zegt: “Leuk! En dan nodigen we alle dieren uit en gaan we samen een show geven! Een show met muziek, dans, yells, en nog veel meer!” En ze gaan meteen van allerlei leuke dingen bedenken. Het belooft een hele bonte avond te worden. Daarna gaan Mowgli en Shanti de hele jungle rond om zoveel mogelijk junglebewoners uit te nodigen voor de show. Het is Show-tijd!

Insigne Weer: Tim en Anne

Het insigne “Weer” valt onder het activiteitengebied Buitenleven. Welpen leren de verschillende seizoenen herkennen, maken hun eigen weerinstrument en maken kennis met het sterrenstelsel.

“Jakkes, het regent alweer vandaag!”, zegt Bagheera die bij de Talaab-poel chagrijnig zit te kijken hoe de vele regendruppels in het water vallen. “Het lijkt wel of het hier tegenwoordig elke dag regent! Wanneer gaat de zon nu weer eens schijnen?” Bagheera houdt helemaal niet van regen. “Maar als het nooit meer regent, dan valt de poel straks droog!”, zegt Malchi. Malchi heeft onderwater natuurlijk niet zoveel last van de regen, en hij kan niet leven op het droge. Bagheera zegt: “Maar zo met die regen ruik ik niets. Geef mij maar een zonnige dag met een beetje wind, zodat ik goed tegen de wind in mijn prooi kan besluipen. Wanneer gaat dat weer gebeuren?” Mowgli en Shanti weten dat ze in Haveli altijd een weerbericht hebben. “Zouden wij ook het weer kunnen voorspellen?”

Insigne Thuis: Elise en Jonathan

Het insigne “Thuis” valt onder het activiteitengebied Identiteit. De welpen laten zien dat ze thuis een handje mee kunnen helpen, weten hoe je schoon leeft en dat er regels en afspraken zijn om het leven soepel te laten verlopen.

Raksha vertelt dat in de jungle iedereen zijn eigen plek heeft om te wonen. De mensen wonen in Haveli. Maar ook de meeste dieren wonen ergens. Die plek kan van alles zijn: een hol of een nest. In het water of op het land. Hoog in een boom, op de grond of zelfs daaronder. Sommige dieren wonen het liefst alleen, andere dieren zoals de welpen in groepen. De plek waar je woont moet een veilige plek zijn. Een plek waar je niet zomaar in je slaap kan worden aangevallen door gevaarlijke dieren zoals Shere Khan. Alleen Malchi kan natuurlijk niet in het wolvenhol wonen, en Baloe niet in een nestje bovenin de boom. Maar je mag altijd dromen over een waar je zelf het liefst zou willen wonen.

Opdrachten week 1

Insigne weer:

 1. Om te zien hoe laat Om te zien hoe laat het is keek men vroeger naar de zon. Maak een zonnewijzer en probeer af te lezen hoe laat het is. Maak hier een foto van en stuur die op!
 2. Maak een kalender. Voor iedere maand van het jaar maak je een tekening. Op de tekeningen is goed te zien welk weer (regen, zon, sneeuw, onweer) het meestal is in die maand. Maak hier een foto van en stuur die op!

Insigne show:

 1. Maak je eigen instrument van papier, karton, afval, plastic etc. Geef er je eigen draai aan, want het is tenslotte jouw eigen instrument! Misschien lukt het je wel om zelfs een liedje er mee te spelen. Maak er een foto of filmpje van en stuur dit naar ons op.
 2. Jij gaat laten zien dat jij de show kunt stelen! Dit ga je doen door een liedje te zingen, een dans uit te voeren of misschien wel een toneelstukje te spelen. Je mag hierbij attributen gebruiken die jij nodig hebt. Film dit en stuur dit naar ons op. Het filmpje duurt minimaal 2 min, en maximaal 5 min.

Insigne thuis:

 1. Ontwerp en knutsel je eigen droomslaapkamer. Gebruik al je creativiteit en bedenk ook goed wat er dan allemaal in je droomslaapkamer moet komen. Voor het knutselen kan je natuurlijk denken aan papier, karton, verf, wc rolletjes of andere dingen die je nog in huis hebt.Maak aan het einde een foto zodat wij ook mee kunnen genieten van het kunstwerk.
 2. Normaal gesproken mag je iedere week naar scouting. Maar weet je de weg nog wel nu je al een tijdje niet geweest bent? Teken de weg van huis naar de blokhut zo goed mogelijk op een plattegrond. Hoeveel (kilo-)meter is het ongeveer? Maak er aan het einde een foto van en stuur die naar ons door.

Opdrachten week 2

Insigne weer:

 1. Maak je eigen regenboog. Vul een platte, rechthoekige schaal met water. Zet een spiegel schuin tegen de smalle kant in het water. Schijn met de zaklamp tegen het stukje spiegel dat onder water zit. Houd een vel wit papier voor de spiegel en zie je eigen regenboog. Maak hier een foto van en stuur die op!
 2. Maak een poster met daarop alle planeten van ons zonnestelsel. Zet per planeet ook wat informatie neer zoals de grootte, temperatuur, zijn er wel of geen ringen, heeft de planeet manen etc. Maak hier een foto van en stuur die op!

Insigne show:

 1. De vorige keer heb jij al bewezen dat jij het in je hebt om de show te kunnen stelen. Maar hoe goed ben jij in het leren van je eigen choreografie aan anderen? Je gaat je eigen lied of dans leren aan anderen. Je doet dit door een filmpje te maken waarin je stap voor stap uitlegt wat anderen moeten doen. Daarbij doe je het ook zelf voor. Net zoals ze hier doen: https://www.youtube.com/watch?v=H5D4rydmsaE

  Het filmpje duurt minimaal 2 min, en maximaal 5 min. Stuur dit weer naar ons op.

 2. Bij een show hoort natuurlijk ook publiek. Daarom ga je een affiche maken om het publiek uit te nodigen voor jouw optreden. Het volgende moet erop staan:
  • Naam van jouw show
  • Datum/ tijd
  • Plaats
  • Namen van de spelers die meedoen in de show

  Zorg ervoor dat jouw affiche er aantrekkelijk uitziet, zodat iedereen naar jouw show wil. Hang dit affiche op in je huis en maak er nog 2 die je uitdeelt aan vrienden en familie (je hoeft de show niet uit te voeren, dat mag natuurlijk wel). Maak een foto van het affiche en stuur dit op.

Insigne thuis:

  1. Op de kwakkenberg of jouw huis leven allemaal dieren. Kies er zes uit en teken ze na. Zoek ook nog informatie over hoe, waar en hoeveel van deze dieren er leven in Nederland. Schrijf deze informatie bij de tekeningen. Maak hier een foto van en stuur deze naar ons op.
  2. Help thuis met schoonmaken van het huis. Wat moet er allemaal gebeuren in een week? Maak hier een lijstje van en help je ouders met minimaal 1 taak.

   Bij Scouting zijn er, net als thuis, regels en afspraken. Schrijf ze op en vergelijk de regels die er thuis zijn met die op scouting, zitten er overeenkomsten of juist grote verschillen tussen? Denk ook aan regels en afspraken die op kamp gelden. Wat vind je eigenlijk van regels?

   Stuur van beide opdrachten het lijstje naar ons door (met een foto van jou die je ouders aan het helpen is, of een foto van je blije ouder)