Volgende week

Beste ouders/leden,

Op 12 maart zijn de landelijke maatregelen om het Coronavirus te verspreiden aangescherpt. Contact met groepen moet zoveel mogelijk worden vermeden. In navolging hierop heeft Scouting Nederland ons geadviseerd om opkomsten niet door te laten gaan tot in elk geval 31 maart.
Wij volgen uiteraard het landelijke advies en ook bij onze groep zijn geen opkomsten tot nader bericht. Wij volgen de berichtgeving op de voet en houden jullie op de hoogte van ontwikkelingen op scouting-gebied.
Vriendelijke groet,
Maarten Meijnen
Voorzitter groepsbestuur

WC-buddy

Jullie hebben het vast al wel gehoord, AL het wc papier wordt gehamsterd. Maar wat doe je met al die lege rolletjes? Bij de leiding maakten we daar Jatie van. Ze vindt het heel leuk om bij ons te zijn maar Jatie is nu op zoek naar vriendjes en vriendinnetjes. Wees zo creatief en origineel mogelijk met het maken van deze opdrachten! Hoe je Jatie precies kan helpen lees je allemaal op deze pagina! Iedere zaterdag en woensdag kan je hieronder lezen hoe je Jatie het beste kan helpen. Heb je een opdracht uitgevoerd? Maak er dan een foto of filmpje van en stuur die via de mail of whatsapp naar de leiding. Heb je zelf nog leuke ideeën wat je met je wc buddy kan doen, dan mag je die mailen naar de leiding.

Zaterdag 21-3

Maak een vriendje of vriendinnetje voor Jatie, uiteraard van een wc-rol met kleren en een gezicht. Geef je eigen wc-buddy een naam. Is je wc buddy aangekleed en opgemaakt? Maak dan een familiefoto met je buddy om te laten zien dat hij zich helemaal thuis voelt.

Woensdag 25-3

Je wc-buddy houdt wel van wat adrenaline en wilt graag parachutespringen! Maak een parachute waar hij in kan staan en maak hier een foto van. Zorg wel dat hij een zachte landing kan maken!

Zaterdag 28-3

Het is nu tijd dat je wc-buddy een eigen plekje krijgt om te wonen. Zorg dat hij een plekje heeft om te slapen en dat hij zich helemaal thuis voelt in zijn huisje!

Bouw ook een voertuig voor je buddy. Hiermee kan hij altijd op bezoek bij zijn wc-buddy vrienden.

Insignes

Week 1

100 jaar welpen

Natuur

• Maak een dierenmasker van je lievelingsdier
  • Versier een plantenpot en plant een bloembol of zaadjes in je zelf versierde pot

Spelexpert

• Schrijf op wat je favoriete spelletjes zijn, je mag hier een poster van maken

Week 2

100 jaar welpen

• Maak een poster over onze scoutinggroep. leg in de poster uit hoe scouting in elkaar zit en wat voor dingen je leert en doet op scouting.

Natuur

• bezoek samen met je ouders een bos, botanische tuin.
  • Maak een poster over de verschillende planten, dieren en bomen die je bent tegengekomen.

Spelexpert

• Maak je eigen bordspel (je mag ook een bestaand spel namaken)