Zaterdag 13 juli – ZOMERKAMP!

De scouts komen om 15 uur aan op de kwakkenberg.

Om 15:30 kunnen ze naar huis

Groetjes De Staf

Wanneer
Op zaterdag 6 juli 2019 verzamelen de scouts om 09:15u op het Kwakkenbergterrein. Vanaf de Kwakkenberg zullen de scouts in hun patrouilles naar het zomerkampterrein fietsen.

Op zaterdag 13 juli zullen de scouts rond 16:00u weer terug zijn op de Kwakkenberg. Wanneer dit eerder of later mocht zijn laten we dat weten via de website onder dit kopje.

Vervoer

Het zomerkampterrein ligt dit jaar weer op fietsafstand. We zullen dan ook met de fiets van- en naar het zomerkampterrein gaan, en ook tijdens het kamp zal de fiets het belangrijkste vervoersmiddel zijn. Het is dus van belang dat uw kind een goede fiets mee heeft waar gemakkelijk 3 uur op een dag mee gefietst kan worden.

Rugzak en paklijst

Tijdens het zomerkamp gaan de scouts een tweedaagse hike lopen. Zij moeten tijdens de hike hun eigen reservekleding, matje, slaapzak en eten meenemen in een stevige rugzak mét heupband. Wanneer uw kind niet het bezit is van een rugzak met heupband en u deze niet wil aanschaffen kan hij wellicht ergens geleend worden. Omdat de rugzakken van- en naar het kamp met de auto worden vervoerd is het noodzakelijk de alle bagage zoveel mogelijk in één tas wordt gestopt (inclusief matje en slaapzak). Tijdens het vervoer en voor activiteiten die niet op ons terrein plaatsvinden, is een dagrugzakje nodig. Op zaterdag moet hier het uniform, een lunchpakket en minimaal één liter water in zitten.

De volledige paklijst voor dit zomerkamp kunt u hier vinden. Tijdens het kamp zullen de scouts een busrit maken, vandaar dat we ook aan iedereen vragen een ov-chipkaart met ten minste €4 tegoed mee te nemen.

Tot slot zouden wij graag op zaterdag 6 juli de verzekeringspasjes van uw kind ontvangen. Voor de kinderen die 14 jaar zijn of ouder is tevens een identificatiebewijs verplicht. Ook deze kunnen wij veilig voor uw kind bewaren mocht u dat willen.

Communicatie

Tijdens het zomerkamp zullen wij verblijven op een kampeerterrein in het bos nabij Wellerlooi, een stukje ten oosten van de Bosrandweg. Deze locatie heeft geen adres. Er is wel een postadres waar u een kaart heen kan sturen: Gemeenteloods, De Flammert 1028, 5854 NA Bergen. Vermeld hierbij dat uw post voor Scouting Paul Kruger bestemd is.

Gedurende de week zullen wij via Facebook wat sfeerimpressies delen. Op deze pagina zullen we actuele informatie delen omtrent de aankomsttijd op zaterdag 13 juli. Dit zal er uiterlijk om 12:00u op staan. De aanhangers zullen al eerder terug zijn op de Kwakkenberg, extra handen om deze uit te pakken zijn altijd welkom!

In geval van nood is Jan de hele week bereikbaar op 06-23036645.

BELANGRIJK: Als je dat nog niet gedaan hebt, neem je ingevulde controleformulier mee!

• Iedere eerste zaterdag van de maand, voor of na de opkomst, is er tijd om aan scoutingskillzzzz en insignes te werken. Het onderwerp en de tijden vind je in de week er voor op de site
  • Zorg dat je op tijd bent! Je kunt vanaf 14:15u op het terrein terecht, in compleet uniform
  • Mochten jij of je ouders/verzorgers vragen hebben, kom even wat eerder. Dan kan de staf hier ook de tijd voor nemen.
  • Check altijd even of je dienstpatrouille bent. Na de sluiting moet je dan nog even het troephuis vegen en de vlag opvouwen. Dit kost meestal 10 minuutjes.
  • Afmelden kan door te bellen met Gijs (06-40035220), uiterlijk vóór vrijdagavond 21:00u. De voicemail inspreken mag ook!

Om alvast in je agenda te zetten:

Zomerkamp 2019 Wellerlooi: 6 tot 13 juli (week voor de vierdaagse)