Kampen

Door het jaar heen worden er diverse weekendkampjes gehouden. De welpen slapen dan samen, meestal in onze eigen blokhut. Hun warme maaltijd wordt bereid door de kookstaf, zodat de leiding de handen vrij heeft voor de kinderen.

Het hoogtepunt van het scoutingjaar is het zomerkamp, dat bijna altijd een volle week duurt. We proberen altijd een datum te prikken die voor zo veel mogelijk ouders en kinderen gunstig is. Houdt u er met uw vakantieplanning ook rekening mee? Kijk op het blokprogramma om te zien wanneer het zomerkamp precies valt. Voor elke welp zou het een enorme teleurstelling zijn om niet mee te kunnen!

Globaal overzicht kampen

Wij kunnen van dit overzicht afwijken, hou dus vooral het blokprogramma in de gaten!

Welk kamp?Wanneer?Voor wie?Hoe lang?Waar?
HerfstkampjeHerfstHordeWeekendEigen blokhut
LentekampjeLenteHordeWeekendEigen blokhut
Gidsen- en helperskampHerfstGidsen- en helpersWeekendNijmegen e.o.
ZomerkampZomervakantieHordeWeekNederland

Wat moet ik meenemen?

In het begin moet je altijd aan drie dingen denken:

  1. Kan ik slapen?
  2. Kan ik me kleden?
  3. Kan ik me wassen?

Als je al deze vragen met ja kunt beantwoorden, zijn de noodzakelijkste dingen in ieder geval ingepakt. Hieronder een lijstje met dingen die je eigenlijk altijd mee moet nemen. Maar let op: we kunnen vragen om extra dingen mee te nemen!
Wat je in ieder geval thuis moet laten zijn dure en breekbare dingen als: horloge, mobieltje, gameboy, psp, fototoestel e.d. Dit soort spullen zijn niet alleen kwetsbaar tijdens een kampje, maar je hebt ze ook absoluut niet nodig!

Als je medicatie gebruikt of voor de zekerheid meeneemt, geef deze dan altijd van tevoren aan de leiding.

Probeer ervoor te zorgen alles in één tas in te pakken, zodat er zo min mogelijk losse spullen zijn. In een zaal met 20 kinderen raak je anders makkelijk je losse spullen kwijt. Een matje en slaapzak kan eventueel apart, maar doe in ieder geval alle kleding en extra’s het liefst in een grote tas. Oefen ook een keertje het oprollen/opvouwen van het matje en het inpakken van de slaapzak, zodat dit tijdens het kamp ook makkelijker gaat.

Bagagelijst weekendkampje
SlaapzakUniformTandenborstel
MatjeBroekTandpasta
KussenT-shirtKam
PyjamaSokkenGoed Humeur
KnuffelbeestOnderbroeken(Brilkoker)
ZaklampTrui/vest(Medicatie)
Boek/stripboekRegenkleding(Slippers)

Wilt u zorgen dat alle kleding is voorzien van een naam? Met name de das en blouse.
Pak samen de tas in, dan weten de kinderen wat ze mee hebben en waar het in de tas zit.