Het keuken/sanitair-gebouw op ons kwakkenbergterrein is in dusdanig slechte staat dat uit bouwtechnisch onderzoek is gebleken dat nieuwbouw een meer economische en duurzame optie is dan renovatie van het huidige gebouw. Het plan is dus om na sloop van het oude gebouw op dezelfde plek een nieuw gebouw te realiseren.

Enige tijd geleden is hiervoor vanuit de groep een bouwcommissie samengesteld om de plannen uit te werken. En inmiddels ligt er een mooi plan! We zijn voornemens een nieuwe blokhut bestaande uit zogenaamde “loggs” neer te zetten, Dit zijn grote vierkante houten balken die op elkaar gestapeld worden. Er is met meerdere partijen gekeken naar de mogelijkheden en er zijn inmiddels eerste impressietekeningen voor deze bouwvorm gemaakt.

Impressie van de voorkant van het nieuwe gebouw
Een impressie van de achterkant van het gebouw

De belangrijkste stap op dit moment is de financiering. Het komende jaar zal de nieuwbouw en het geld bij elkaar verzamelen hiervoor dus een groot thema zijn. Zo lopen onze jeugdleden op 13 november een sponsorloop, zal de opbrengst van onze jaarlijkse mest-verkoop-actie de nieuwbouw ten goede komen.

Mocht je idee├źn of vragen hebben over onze nieuwbouw en de financiering hiervan dan kan je contact opnemen met: bouwteam AT scoutingpaulkruger.nl